Inschrijving Halve Marathon van Roosendaal gestart met primeur voor heel Nederland

Roosendaal, 27 maart 2023 - De inschrijving voor de Halve Marathon van Roosendaal is geopend! Het evenement dat wordt georganiseerd door de Roosendaalse atletiekvereniging THOR vindt plaats op zondag 25 juni en biedt verschillende onderdelen, waaronder de Halve marathon, 10km, 5km, kidsrun, wandelen en Nordic walking, en voor alle organisaties en bedrijven de speciale bedrijvenloop. Dit jaar is ibizz, creative digital agency uit Etten-Leur de trotse hoofdsponsor van het evenement en van de halve marathon.

En er is nog meer geweldig nieuws! De Halve Marathon van Roosendaal heeft een primeur voor heel Nederland: alle kinderen van de basisscholen in de Gemeente Roosendaal mogen gratis deelnemen aan de Kidsrun. Dit betekent dat er meer dan 6.500 kinderen tot en met 13 jaar aan de start kunnen staan op 25 juni. Inschrijven kan via de basisscholen. Voor de jongste deelnemers lopen de ouders uiteraard mee tijdens de 600m naar de finish, terwijl de oudere kinderen circa 1.200m lopen. 
Bij de finish krijgen alle deelnemers een mooie medaille én een gratis ijsje. Dit fantastische initiatief is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Inofec, Ijspaleis, OBO, KPO, SSNB, ibizz en de Gemeente Roosendaal. 

Om alles ook financieel mogelijk te maken is er een vriendenvan club opgericht. In aanloop naar het 40ste jubileum volgend jaar is er een heel netwerk van sponsoren en begunstigers ontstaan. Iedereen kan lid worden van deze club, waarvan de opbrengst gaat naar de organisatie van de Halve Marathon.

De Halve Marathon van Roosendaal belooft ook dit jaar weer een prachtig evenement te worden voor jong en oud, en naar verwachting doen er circa 3.500 tot 4.000 deelnemers mee. De route start op de Nieuwe Markt, gaat traditioneel door onze mooie gemeente en eindigt op de Oude Markt. Naar verwachting trekt het event circa 15.000 toeschouwers.

Schrijf je snel in via de website of wordt lid van de vriendenvan via www.halvemarathonroosendaal.nl en maak deel uit van deze bijzondere dag!