Interview Marc Gunter

Vertel eens, wie ben je?

“Ik ben Marc Gunter, 57 jaar, uit Roosendaal, lid van THOR en van beroep kok.”

Hoe ben je gestart met hardlopen?

“Ik ben begonnen met hardlopen toen ik 30 jaar terug verhuisde naar Nieuw-Zeeland. Rond het meer waar ik woonde werd een marathon georganiseerd en daar heb ik aan meegedaan. Ik heb altijd gesport, deed aan fietsen en tennis, maar had geen enkele marathonervaring. Zonder noemenswaardige voorbereiding liep ik die marathon in 2 uur en 52 minuten, een toptijd voor een amateur. Ik besloot te blijven lopen en ben inmiddels een jaar of 15 lid van THOR.”

Wat was je mooiste hardloopwedstrijd?

“Ik heb meegedaan aan de Comrades Marathon in Zuid-Afrika, die is geen 42 maar 90 kilometer lang. De route liep van Pietermaritzburg naar Durban. De finish in het stadion vergeet ik nooit. We waren na 90 kilometer hardlopen bij 35 graden Celsius helemaal kapot, maar de laatste meters op het grasveld in het stadion waren onvergetelijk. Ook de Two Oceans Marathon heb ik voltooid, die is ook in Zuid-Afrika en ook schitterend.”

Loop je het liefste samen of alleen?

“Ik kan niet kiezen, hou van afwisseling. De ene keer loop je samen en de andere keer alleen. Bij THOR liepen we in een grote groep, dan maak je onderweg een praatje met andere lopers. Bij die trainingen is het sociale ook heel belangrijk.”

Wat is er zo bijzonder aan de Halve Marathon van Roosendaal?

“Ik heb al een aantal malen vooraan meegedaan, het is mijn thuiswedstrijd en je ziet voor, tijdens en na de 21 kilometer heel veel bekenden. Ik wil graag een goede prestatie neerzetten en moet wel zeggen dat de oude start altijd heel druk en chaotisch was. Ben zelfs al een keer flink gevallen. Ik hoop dat dat nu op de nieuwe startplek goed gaat, heb een tijd van 1 uur en 30 minuten in gedachten. We gaan zien of dat lukt.”